Składniki:
1 kg zmielonego twarogu,
1,5 szklanki cukru,
1 cukier waniliowy,
100-150 g masła,
8-9 jaj,
1 budyń śmietankowy lub sernix,
bakalie.
Polewa:
5 łyżek masła,
5 łyżek wody,
5 łyżek cukru,
5 łyżek kakao
Jak przyrządzić?
Twaróg zmiksować z cukrem, cukrem waniliowym, masłem i żółtkami, budyniem lub serniksem. Ubić pianę z białek i razem z rodzynkami dodać do masy. Dobrze wymieszać. Przyrządzoną masę wyłożyć na blachę. Jako spodu można też użyć herbatników. Piec ok. 60 minut w temperaturze 180 stopni. Po upieczeniu polać polewą.Polewa: wszystkie składniki wlać do garnka i przez chwilkę gotować na małym ogniu. Tak żeby masło nie oddzieliło się od kakao. Smacznego.
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 60 min. |
Trudność | prosty |
Autor | ANIA |