Składniki:
1 duża makrela,
1-2 serki homogenizowane lub twarożek,
3-4 ogórki konserwowe,
bączki z cebuli,
sól,
pieprz
Jak przyrządzić?
Makrelę obrać z ości i wrzucić do garnka. Dodać ser i zmiksować robotem z końcówką do koktajli.Ogórki zetrzeć na tarce o grubych oczkach i wrzucić do pasty.Bączki pokroić dość grubo i również dorzucić.Wszystkie składniki wymieszać i doprawić do smaku.
Potrzebne przybory:
robot z końcówką do koktajli,tarka o grubuch oczkach
Jak podawać?
Można podać w miseczce ozdobionej liściem sałaty i paseczkiem czerwonej papryki na brzegu.
Uwagi:
Jeśli pasta będzie za sucha, proponuję dodać kilka łyżek maślanki lub kefiru.
Kategoria dania | Dania rybne |
---|---|
Czas przygotowania | 10 min. |
Trudność | prosty |
Autor | Keera |