Składniki:
Piersi kurczaka, ryż, świeży koperek, kostki rosołowe, śmietana 18%, mąka, masło.
Jak przyrządzić?
Pierś kurczaka gotujemy w bulionie, ryż w osolonej wodzie, można dodać szczyptę curry w proszku. W rondelku robimy zasmażkę z mąki i masła. Następnie do zasmażki dodajemy połowę posiekanego koperku i mieszamy. Po chwili dolewamy ćwiartkę (lub mniej w zależności od tego czy ktoś lubi bardziej czy mnie słone) kostki rosołowej rozpuszczonej w wodzie i chwilkę gotujemy. Na koniec wsypujemy resztę koperku i dodajemy troszkę śmietany. Ugotowaną pierś kurczaka kroimy w drobne kosteczki, mieszamy z ryżem i zalewamy sosem. Palce lizać. Polecam.
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Autor | jeannette |