Kurczak w sosie koperkowym

Przepis kulinarny

Składniki:

Piersi kurczaka, ryż, świeży koperek, kostki rosołowe, śmietana 18%, mąka, masło.

Jak przyrządzić?

Pierś kurczaka gotujemy w bulionie, ryż w osolonej wodzie, można dodać szczyptę curry w proszku. W rondelku robimy zasmażkę z mąki i masła. Następnie do zasmażki dodajemy połowę posiekanego koperku i mieszamy. Po chwili dolewamy ćwiartkę (lub mniej w zależności od tego czy ktoś lubi bardziej czy mnie słone) kostki rosołowej rozpuszczonej w wodzie i chwilkę gotujemy. Na koniec wsypujemy resztę koperku i dodajemy troszkę śmietany. Ugotowaną pierś kurczaka kroimy w drobne kosteczki, mieszamy z ryżem i zalewamy sosem. Palce lizać. Polecam.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania główne
Czas przygotowania30 min.
Trudnośćprosty
Autorjeannette

Kurczak w sosie koperkowym: Podobne przepisy

Kurczak w sosie koperkowym: wypróbuj również

Powiązane Tematy