Składniki:
4 duże łodygi selera naciowego,
puszka tuńczyka w sosie własnym,
2 puszki kukurydzy,
3 jajka,
majonez, jogurt naturalny,
ew. sól, pieprz.
Jak przyrządzić?
Selerowi obcinamy końcówki i białe części, obieramy jak rabarbar i kroimy w drobniutką kosteczkę. Jajka gotujemy na twardo, obieramy, kroimy dość drobno. Tuńczyka i kukurydzę odsączamy. Mieszamy majonez z jogurtem, mniej więcej pół kubka tego ma wyjść, proporcje dowolne. Sos ewentualnie doprawiamy. Do dużej miski wsypujemy kukurydzę i seler, mieszamy, dorzucamy rozdrobnionego tuńczyka, znowu mieszamy, dodajemy pokrojone jajka, mieszamy delikatnie i na koniec polewamy sosem.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 15 min. |
Autor | punia |