Sałatka z tuńczykiem i selerem naciowym

Przepis kulinarny

Składniki:

4 duże łodygi selera naciowego,
puszka tuńczyka w sosie własnym,
2 puszki kukurydzy,
3 jajka,
majonez, jogurt naturalny,
ew. sól, pieprz.

Jak przyrządzić?

Selerowi obcinamy końcówki i białe części, obieramy jak rabarbar i kroimy w drobniutką kosteczkę. Jajka gotujemy na twardo, obieramy, kroimy dość drobno. Tuńczyka i kukurydzę odsączamy. Mieszamy majonez z jogurtem, mniej więcej pół kubka tego ma wyjść, proporcje dowolne. Sos ewentualnie doprawiamy. Do dużej miski wsypujemy kukurydzę i seler, mieszamy, dorzucamy rozdrobnionego tuńczyka, znowu mieszamy, dodajemy pokrojone jajka, mieszamy delikatnie i na koniec polewamy sosem.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaSałatki i dania z warzyw
Czas przygotowania15 min.
Autorpunia

Sałatka z tuńczykiem i selerem naciowym: Podobne przepisy

Sałatka z tuńczykiem i selerem naciowym: wypróbuj również

Powiązane Tematy