Składniki:
puszka tuńczyka w sosie własnym,
1 pomidor,
1 średni ogórek konserwowy,
mała cebula,
papryka konserwowa,
majonez,
ketchup,
sól, pieprz.
Jak przyrządzić?
Ogórka, paprykę i pomidora pokroić w kostkę. Cebulkę drobno posiekać. Dodać tuńczyka. Przygotować sos majonezowo - ketchupowy (2 łyżki majonezu + 3 łyżki ketchupu) i dodać do pozostałych składników. Przyprawić solą i pieprzem. Smakuje wyśmienicie !!!
Potrzebne przybory:
Deska do krojenia, ostry nóż, miska, łyżka.
Jak podawać?
Sałatka świetna na śniadanie bądź kolację. Podawać z kromką chleba lub chrupiącą bułeczką.:)
Uwagi:
Pomidora najlepiej sparzyć i zdjąć skórkę, ale to kwestia gustu.:)
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 3 |
Kaloryczność | niska |
Przybliżony koszt | 15 zł |
Autor | Monika |