Składniki:
1kg pieczarek,
1kg mięsa mielonego,
6 porów,
1 duża cebula,
1 bułka,
1 jajko,
3 serki topione śmietankowe,
1 szklanka mleka,
2 łyżeczki majeranku,
2 łyżeczki oregano,
2 łyżeczki bazylii,
0,5 łyżeczki pieprzu,
1 łyżka stołowa soli lub przyprawy do zup,
/ziarenka smaku, kucharek albo Wegeta/.
Jak przyrządzić?
Kuleczki:Mięso mielone, bułka namoczona w mleku i odciśnięta, jajko, drobno pokrojona cebula, sól i pieprz. Wszystko razem wyrobić i uformować małe kuleczki /ręce moczyć w oleju, lepiej formuje się kulki/.Pieczarki pokroić i podgotować, wrzucić kuleczki i podgotować, dodać pokrojony w plasterki por i przyprawy, chwilę podgotować.W osobnym naczyniu zagotować mleko i dodać serki topione, gotować i mieszać widelcem aż się całkowicie rozpuszczą, wlać do zupy i całość zagotować.
Kategoria dania | Zupy |
---|---|
Autor | krzys03 |