Składniki:
Placek pita, pierś z kurczaka, przyprawy, ogórek, papryka, pomidor, sałata lodowa, sałata włoska, sos czosnkowy, sos grilowy, kukurydza.
Jak przyrządzić?
Placek przygrzewamy, pamiętamy, żeby przykryty folia aluminiową bo zrobi się twardy i łamliwy pierś z kurczaka kroimy w kostkę, wrzucamy na patelnię, dodajemy przypraw jak kto lubi i jazda aż zrobi się rumiany i chrupiący. Warzywa kroimy w średnią kostkę. Bierzemy placek smarujemy sosami cienko, wykładamy warzywa, posypujemy kukurydzą, lejemy troszkę sosu, zawijamy i jemy. Najlepiej popić kolą.
Potrzebne przybory:
Folia aluminiowa.
Jak podawać?
Jeść na bieżąco, ciepłe lepsze.
Uwagi:
Pamiętać, żeby przykryć placki w piekarniku folią aluminiową, będą miękkie i ciepłe.
Kategoria dania | Inne dania |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | średni |
Przybliżony koszt | 20 zł |
Autor | Znawca |