Naleśniki z sosem bananowo - rumowo - miodowym

Przepis kulinarny

Składniki:

Ciasto na naleśniki.
Farsz: banany (ok 2 na osobę), rum, miód, cynamon, masło.

Jak przyrządzić?

Smażymy naleśniki.
Na patelni topimy masło, dodajemy pokrojone obrane banany (na pół, potem wzdłuż). Smażymy 2-3 minutki. Dodajemy 2 łyżki miodu na 2 banany. Potem rum (tu już każdy musi się określić czy chce żeby rum dawał tylko lekki aromat i zaostrzał smak, czy chce by był bardziej wyczuwalny). Ja daję go ok 2 łyżki stołowe na 2 banany i 2 łyżki miodu. Na koniec przyprawiamy cynamonem. Banany w sosie kładziemy na naleśnika, składamy go na pół. Można ozdobić czekoladą, bitą śmietaną. Smacznego!

Uwagi:

Banany można serwować jako samodzielny deser (ja taki jadłam w restauracji w Pszczynie) bez naleśników, z naleśnikami po prostu świetnie nadaje się na obiad. Jest naprawdę przepyszne!

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania wegetariańskie
Trudnośćprosty
Kalorycznośćwysoka
Autorbelina

Naleśniki z sosem bananowo - rumowo - miodowym: Podobne przepisy

Naleśniki z sosem bananowo - rumowo - miodowym: wypróbuj również

Powiązane Tematy