Składniki:
250 g słodko - owocowych krewetek,
1 czerwona papryka,
1 żółta papryka,
100 g brzoskwiń w syropie,
sok z połowy cytryny,
2 ząbki czosnku,
cukier, sól, pieprz .
Jak przyrządzić?
Paprykę umyj i pokrój w drobne paski. Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek, wsyp szczyptę soli i cukru, dodaj rozgnieciony czosnek po czym podsmaż paprykę. Po około 5 minutach wsyp słodko - owocowe krewetki, całość wymieszaj i duś na małym ogniu pod przykryciem przez kolejne 5 minut. Po tym czasie dodaj brzoskwinie pokrojone w kostkę, całość skrop z sokiem cytryny, przypraw do smaku cukrem, solą oraz pieprzem i wszystko delikatnie wymieszaj.
Potrzebne przybory:
Nóż, patelnia, tłuczek do czosnku, łyżka.
Kategoria dania | Dania rybne |
---|---|
Czas przygotowania | 60 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 1 |
Przybliżony koszt | 29 zł |
Autor | Pracownik Sklepu Kuchnie Świata |