Składniki:
8 kromek chleba tostowego,
100 g krewetek,
100 g sera pleśniowego,
30 g masła,
30 ml oliwy z oliwek,
1 ząbek czosnku,
sól, pieprz.
Jak przyrządzić?
Na patelni rozpuść połowę masła, wlej połowę oliwy z oliwek, wsyp szczyptę soli i lekko podsmaż kromki chleba tostowego - po czym zdejmij je z patelni. Rozmrożone krewetki podsmaż z czosnkiem na oliwie i przypraw do smaku solą i pieprzem. Na przygotowanych uprzednio kromkach chleba ułóż plastry sera pleśniowego, na czterech kromkach poukładaj krewetki i przykryj je pozostałymi kromkami. Tak przygotowane tosty smaż z obu stron na małym ogniu pod przykryciem, dodając masło i oliwę, przez około 5 minut.
Kategoria dania | Dania rybne |
---|---|
Czas przygotowania | 15 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 4 |
Przybliżony koszt | 39 zł |
Autor | Pracownik sklepu Kuchnie Świata |