Składniki:
150 g krewetek w cieście,
150 g krążków kalmarów w cieście,
150 g krewetek w chrupiącym cieście,
150 ml oliwy z oliwek.
Jak przyrządzić?
Oliwę rozgrzej w garnku lub na patelni i kiedy będzie bardzo gorąca usmaż na niej wszystkie składniki, bezpośrednio po wyjęciu z zamrażalnika. Kiedy kalmary i krewetki zarumienią się, wyjmij je na papierowy ręcznik i odsącz nadmiar tłuszczu. Gotową przekąskę udekoruj wedle uznania świeżymi warzywami i podawaj z dipem lub ostrym sosem.
Potrzebne przybory:
Garnek lub patelnia, papierowy ręcznik.
Kategoria dania | Dania rybne |
---|---|
Czas przygotowania | 45 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 2 do 3 |
Przybliżony koszt | 41 zł |
Autor | Pracownik Sklepu Kuchnie świata |