Składniki:
6 jaj ugotowanych na twardo,
100 g krewetek,
3 łyżki naturalnego jogurtu,
3 łyżki majonezu,
sól, pieprz.
Jak przyrządzić?
Ugotowane na twardo jaja przekrój na połówki i wyjmij z nich żółtka. Krewetki podsmaż na oliwie z solą i pieprzem, po czym odłóż kilka do dekoracji, a resztę drobno posiekaj. W miseczce rozgnieść żółtka, dodaj majonez, jogurt oraz posiekane krewetki - wszytko dobrze wymieszaj i przypraw do smaku solą oraz pieprzem. Połówki jaj napełnij farszem i przed podaniem udekoruj całymi krewetkami.
Potrzebne przybory:
Nóż, patelnia, siekacz, łyżka do wymieszania.
Jak podawać?
Potrawę najlepiej serwować jako śniadanie lub jako przekąskę.
Kategoria dania | Dania rybne |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 6 |
Przybliżony koszt | 23 zł |
Autor | Pracownik sklepu Kuchnie Świata |