Jaja faszerowane krewetkami

Przepis kulinarny

Składniki:

6 jaj ugotowanych na twardo,
100 g krewetek,
3 łyżki naturalnego jogurtu,
3 łyżki majonezu,
sól, pieprz.

Jak przyrządzić?

Ugotowane na twardo jaja przekrój na połówki i wyjmij z nich żółtka. Krewetki podsmaż na oliwie z solą i pieprzem, po czym odłóż kilka do dekoracji, a resztę drobno posiekaj. W miseczce rozgnieść żółtka, dodaj majonez, jogurt oraz posiekane krewetki - wszytko dobrze wymieszaj i przypraw do smaku solą oraz pieprzem. Połówki jaj napełnij farszem i przed podaniem udekoruj całymi krewetkami.

Potrzebne przybory:

Nóż, patelnia, siekacz, łyżka do wymieszania.

Jak podawać?

Potrawę najlepiej serwować jako śniadanie lub jako przekąskę.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania rybne
Czas przygotowania30 min.
Trudnośćprosty
Porcje6
Przybliżony koszt23 zł
AutorPracownik sklepu Kuchnie Świata

Jaja faszerowane krewetkami: Podobne przepisy

Jaja faszerowane krewetkami: wypróbuj również

Powiązane Tematy