Zupa rybna

Przepis kulinarny

Składniki:

- 2 łby z łososia,
- 3 duże pstrągi,
- włoszczyzna (bez kapusty),
- cebula,
- listek laurowy,
- ziele angielskie,
- 1 kostka bulionowa,
- węgierska pasta pomidorowa w tubce,
- sól,
- pieprz,
- słodka papryka.

Jak przyrządzić?

Wszystkie łby z ryb, wloszczyznę, cebulę, ziele angielskie, listek laurowy, kostkę bulionowa i przyprawy bez papryki gotować na małym mrygającym ogniu ok. 1 h i 30 min. Potem wszystko przetrzeć przez drobne sito. Do przetartego wywyaru wycisnąć tubkę pasty pomidorowej dodać papryke i zagotować. Poporcjowane na dzwonka pstrągi ( bez ości ) włożyć na wrzątek i gotować jeszcze ok. 20 min. Nie doprowadzić do zagotowania. Podawać z bagietką.

Jak podawać?

Na gorąco i przy świecach.

Uwagi:

Zupa na każdą okazję. Polecam w karnawale, imieniny, urodziny oraz na rozgrzewkę w te mroźne dni.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaZupy
Czas przygotowania80 min.
Trudnośćprosty
Porcje6 dużych talerzy
Kalorycznośćmało
Przybliżony koszt50 zł
AutorMegi

Zupa rybna: Podobne przepisy

Zupa rybna: wypróbuj również

Powiązane Tematy