Składniki:
Ciasto: 2 szklanki mąki pszennej, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 0,5 kostki margaryny, 0,5 szklanki cukru, 2 jajka, 1 żółtko.
Masa serowa: 0,5 kostki margaryny, 0,5 szklanki cukru, 4 serki waniliowe, 3 jajka i 1 białko, 1 budyń śmietankowy.
Masa budyniowa: 1 litr mleka, 3 budynie czekoladowe.
Polewa czekoladowa i kokos.
Jak przyrządzić?
Z podanych składników zagnieśc ciasto i włożyć do prostokątnej formy.Ugotować budynie czekoladowe i gorące przełożyć na surowe ciasto.Margarynę utrzeć z cukrem. Dodać serki, żółtka, budyń i wymieszać. Na końcu masę połączyć z ubitą na sztywno pianą z białek i wyłożyć na budyń. Całość upiec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 45 minut. Gotowe ciasto polać polewą czekoladową i posypać kokosem.
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Trudność | średni |
Autor | Czarna Mamba |