Składniki:
40 dag sera żółtego (ostrzejszy w smaku - lepszy),
1 puszka kukurydzy,
1 słoiczek selera w zalewie,
1 puszka ananasa,
3 łyżki stołowe majonezu light,
sól i pieprz
Jak przyrządzić?
Odcedzić ananasa i pokroić w małą kostke. Pokroić ser w małą kostkę. Odcedzić selera. Odcedzić kukurydzę. Wszystkie składniki wymieszać w misce. Dodać majonez. Przyprawić solą i pieprzem do smaku.
Potrzebne przybory:
nóż, deska, miska, sitko :)
Jak podawać?
Na kolorowych talerzach. Smacznego!
Uwagi:
Można jeść samą lub ze świeżą bagietką.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Kaloryczność | średnia |
Autor | zefiroszczak |