Składniki:
3 opakowania jasnego budyniu,
4 żółtka,
2/3 szklanki mleka,
3/4 szklanki cukru,
cukier waniliowy,
1/2 kostki margaryny,
2-3 opakowania galaretki: zielona, czerwona, żółta,
owoce: banan, pomarańcza,
rodzynki,
2 łyżki kakao,
1 opakowanie okrągłych biszkoptów
Jak przyrządzić?
Utrzeć żółtka z cukrem i cukrem waniliowym. W oddzielnym naczyniu wymieszać budynie z mlekiem. Wlać do utartych żółtek i mieszając, gotować przez chwilkę. Odstawić i wystudzić.Utrzeć margarynę i nie przerywając ucierania, dodawać po łyżce wystudzoną masę budyniową.Połowę kremu włożyć do tortownicy, do drugiej części dodać kakao i dokładnie zmiksować. Masę kakaową nałożyć na białą. Następnie wetknąć w masę biszkopty (na sztorc). Między biszkoptami ułożyć warstwę owoców.Zalać jedną z galaretek i wstawić do lodówki.Gdy zastygnie, wlać następną innego koloru i po zastygnięciu drugiej wlać trzecią. Wstawić do lodówki.
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 90 min. |
Trudność | prosty |
Autor | Aneta |