Składniki:
30 dag cukru pudru, 4 żółtka, 30 dag margaryny, 4 dag kakao, olejek rumowy, 30 dag mąki, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 4 łyżki mleka. Polewa: 10 dag margaryny, 25 dag cukru pudru, 2 dag kakao, 4 łyżki mleka, olejek rumowy
Jak przyrządzić?
Cukier, żółtka, margarynaę ucierać 20 minut. Dodać resztę składników + ubitą pianę z białek. Piec w 180 st. przez 40 min. Polewa: margarynę, cukier, kakao, olejek, mleko utrzeć na gładką masę. Rozsmarować na gorącym placku.
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | dużo |
Kaloryczność | mało |
Autor | kaśka |