Sos Allequazarro-Dominikanos - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

1 szklanka wody mineralnej (najlepiej niegazowana),
1 szklanka przecieru pomidorowego (dokładnie przetartego przez sitko z drobną siateczką),
pieprz,
sól,
majeranek,
2 liście laurowe,
papryka ostra,
oregano

Jak przyrządzić?

1. Szklankę wody zagotować w dość dużym rondelku.2. W międzyczasie w osobnym pojemniku przygotować mieszankę przyprawową. Do pojemnika odlać trochę wody z rondla, następnie kolejno dodawać 2 czubate łyżki stołowe papryki ostrej, szczyptę soli, pieprzu, majeranku, oregano, dodać 2 listki laurowe. Przykryć pojemnik przykrywką i pozostawić tak na ok. 10 min.3. Gdy woda się zagotuje, należy powoli mieszając, zlewać ze szklanki przecier pomidorowy. Ok. 5 min mieszać w rytmicznym tempie.4. Po wykonaniu wyżej opisanej czynności do rondla z prawie gotowym sosem dodać należy mieszankę przyprawową.5. Wszystko dokładnie wymieszać i poczekać aż do ostygnięcia.6. Następnie Sos Allequazarro-Dominikanos zagotować ponownie. Sos jest gotowy do ozdobienia wytwornej potrawy lub tradycyjnego spaghetti. Smacznego!!!

Uwagi:

Aby sos nabrał odpowiedzniej konsystencji, przy dolewaniu przecieru pomidorowego trzeba rytmicznie go mieszać.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaSosy
Czas przygotowania30 min.
Trudnośćśredni
AutorTita

Sos Allequazarro-Dominikanos: Podobne przepisy

Sos Allequazarro-Dominikanos: wypróbuj również

Powiązane Tematy