Coś jak leczo

Przepis kulinarny

Składniki:

1 kg pomidorów (a raczej tyle, ile wlezie wam na dużą patelnię, ma być dużo),
2 papryki czerwone, zielone - wszystko jedno,
2 duże ząbki czosnku,
1 cebula,
ok. 2 łyżek oliwy,
kostka bulionu (warzywny, nie jakiś wołowy czy inny zwierzęcy!),
przyprawy: curry, pieprz, koperek, kurkuma i co tam chcecie
czubata łyżka mąki tortowej
szklanka wody

Jak przyrządzić?

Pomidory, paprykę, cebulę, czosnek pokroić i włożyć na patelnię. Dodać wszystkie przyprawy, oliwę, kostkę bulionu, smażyć na wolnym ogniu, aż z pomidorów zrobi się sos, a papryka zmięknie. Mieszać od czasu do czasu, odstawić na chwilę z ognia, żeby trochę przestygło, rozrobić mąkę z wodą i wlać do usmażonych warzyw. Postawić znowu na ogień i zagotować, mieszając. Gdyby było za gęste, dolać trochę wody. Gotować przez chwilę, zestawić. Gotowe, najlepsze ze spaghetti.

Potrzebne przybory:

głęboka duża patelnia teflonowa

Jak podawać?

Do ziemniaków, spaghetti, nawet z chlebem.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania wegetariańskie
Czas przygotowania40 min.
Trudnośćprosty
AutorSpirit

Coś jak leczo: Podobne przepisy

Coś jak leczo: wypróbuj również

Powiązane Tematy