Składniki:
Opakowanie makaronu producenta o nazwie Spaghetti, 2 jajka, 5 litrów wody, sól i pieprz
Jak przyrządzić?
Gotujemy wodę. Do wody wrzucamy makaron rodzaju spaghetti. Gotujemy go ok. pół godziny, aby był miękki. Po odsączeniu wbijamy dwa jajka uprzednio sparzone wrzątkiem i energicznie mieszamy. Dodajemy sól i pieprz do smaku. Podajemy na dużych płaskich talerzach
Potrzebne przybory:
garnek, kuchenka, durszlak
Jak podawać?
na talerzach
Uwagi:
Doskonale komponuje się z włoskm winem musującym typu spumante.
Kategoria dania | Pizza i kuchnia włoska |
---|---|
Czas przygotowania | 60 min. |
Trudność | średni |
Porcje | 4 |
Kaloryczność | wysoka |
Przybliżony koszt | 50 zł |
Autor | Allesandro Cucchino |