Składniki:
Porcja dla 4 osób:
4 torebki ryżu,
0,5 kg kurczaka (rzecz gustu, jakie mięso z kurczaka),
2 cebule,
3 ząbki czosnku,
kilka pieczarek,
pietruszka,
duża ilość curry,
sól, pieprz
Jak przyrządzić?
W jednym naczyniu gotujemy ryż. W drugim (najlepiej duża patelnia) przesmażamy na oleju kawałki kurczaka pokrojone w paseczki. Gdy kurczak się usmaży, dodajemy bardzo drobno posiekane cebulki (prawie tak drobne jak ryż) i czosnek. Dodajemy pokrojone pieczarki. Gdy ryż będzie miękki, dodajemy go na patelnię, wrzucamy posiekaną pietruszkę, doprawiamy curry i solą, pieprzem według uznania i podajemy.
Potrzebne przybory:
nóż, patelnia, garnek, deska do krojenia
Uwagi:
Jeżeli ktoś lubi pikantne dania, można doprawić jeszcze czymś ostrym!!!Smacznego!!!
Kategoria dania | Dania z drobiu |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | średni |
Porcje | 4-5 |
Kaloryczność | średnia |
Przybliżony koszt | 15 zł |
Autor | Blend |