Składniki:
4 pieczarki,
4 filety drobiowe,
20 dag sera żóltego,
4 jajka,
4 łyżki mąki ziemniaczanej,
sól,
pieprz,
vegeta,
olej do smażenia
Jak przyrządzić?
Zółty ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach, pieczarki i mięso pokroić w kosteczkę. Jaja roztrzepać widelcem, dodać mąkę, pokrojone składniki i ser. Wymieszać to z przyprawami. Łyżką "wylewać" ciasto na patelnię na rozgrzany olej, formować kotleciki. Smażyć na złoty kolor. Pycha.
Potrzebne przybory:
Miska do wymieszania składników, patelnia do smażenia.
Uwagi:
Pyszna alternatywa i zastąpienie nudnych kotletów z piersi. Kotlecików wychodzi dużo...:) Ale szybko znikają.
Kategoria dania | Dania z drobiu |
---|---|
Trudność | prosty |
Porcje | 5 |
Kaloryczność | średnia |
Przybliżony koszt | 20 zł |
Autor | EDKA |