Składniki:
1,5 kg sera, 1,5 masła, 0,5 cukru pudru, 2 cukry waniliowe, 1 budyń, 12 jaj, 2 łyżki mąki ziemniaczanej masa: 3/4 szklanki wody, 20 dag cukru, 20 dag orzechów, 1 kieliszek spirytusu
Jak przyrządzić?
Ser trzykrotnie zmielony, cukier utrzeć z żółtkami i masłem, dodać ser i ubite białka, budyń, mąkę ziemniaczaną, cukier waniliowy, upiec. Masa: Wodę ugotować z cukrem, dodać zmielone orzechy. 2 min zagotować, mieszając, przestudzić i dać spirytus. Masę tę kładziemy na upieczony sernik. Na koniec polewamy całość roztopioną czekoladą gorzką z dodatkiem 3 łyżek mleka.
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 40 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 25-30 |
Kaloryczność | 450 kcal |
Przybliżony koszt | 20 zł |
Autor | ada |