Składniki:
schab, karkówka, boczek wędzony, słonina wędzona, cebula, przyprawa do grilla, czosnek granulowany, papryka słodka, oliwa
Jak przyrządzić?
Komponenty kroimy w plastry i wkładamy do miski, zalewamy oliwą i zasypujemy przyprawami,wstawiamy do lodówki na 24 godziny. Potem nabijamy na patyki na przemian i wkładamy do rondla, podlewając wodą i posypując przyprawą, wstawiamy do piekarnika na 1,5 godziny w temperaturze 140 st. i obracamy co 20 min. Potem wyciągamy i kładziemy na grilla średnio rozgrzanego, pieczemy ok. 1 godz., smarując oliwą wymieszaną z niewielką ilością przyprawy do grilla, używając pędzelka.
Potrzebne przybory:
piekarnik, grill, dwie ręce
Jak podawać?
Podawać z piwem.
Kategoria dania | Dania z grilla |
---|---|
Czas przygotowania | 150 min. |
Trudność | prosty |
Autor | Stasiu |