Rakowa sałatka

Przepis kulinarny

Składniki:

szyjki rakowe w zalewie,
puszka kukurudzy,
puszka groszku,
3 jaja,
3 łyżki majonezu,
sos sałatkowy do mizerii Knorra

Jak przyrządzić?

Jajka gotujemy na twardo. Szyjki odsączamy z zalewy, wrzucamy do salaterki. Kukurydzę i groszek również odsączamy i dodajemy do raków. Jaja ugotowane na twardo, ostudzone (oczywiście obrane :)) kroimy w małą kosteczkę, wrzucamy do pozostałych składników. Sos do mizerii Knorra mieszamy z majonezem i polewamy pozostałe składniki. Całość mieszamy.Wstawić na 1 h do lodówki,żeby się "przegryzła"Smacznego!

Jak podawać?

Sałatkę podajemy schłodzoną. Pasuje bagietka z masełkiem.

Uwagi:

Sałatka jest naprawdę pyszna, a przy tym bardzo prosta i szybka w wykonaniu. Na każdej imprezie goście będą zachwyceni.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaSałatki i dania z warzyw
Czas przygotowania10 min.
Trudnośćprosty
Przybliżony koszt25 zł
Autorkobietka

Rakowa sałatka: Podobne przepisy

Rakowa sałatka: wypróbuj również

Powiązane Tematy