Agatki tort winogronowy z galaretką

Przepis kulinarny

Składniki:

Spód biszkoptowy,
500 g winogron, najlepiej białych i cemnych,
3 galaretki o jednym smaku,
budyń waniliowy,
mleko - tyle, ile potrzeba do zrobienia budyniu (patrz opakowanie)

Jak przyrządzić?

Na biszkopcie ułożyć winogrona i zalać tężejącą galaretką, 1/3 galaretki zostawić.Budyń rozpuścić w 1/4 szklanki mleka,zagotować resztę mleka i zrobić budyń. Wystudzić.Posmarować powierzchnię galaretki budyniem, ułozyć na nim resztę winogron i zalać pozostałą galaretką.PYCHA!!!

Uwagi:

Biszkopt można upiec samemu lub kupic w sklepie.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaCiasta i desery
Czas przygotowania60 min.
Trudnośćprosty
Kalorycznośćniska
Przybliżony koszt12 zł
AutorAgatka

Agatki tort winogronowy z galaretką: Podobne przepisy

Agatki tort winogronowy z galaretką: wypróbuj również

Powiązane Tematy