Składniki:
Spód biszkoptowy,
500 g winogron, najlepiej białych i cemnych,
3 galaretki o jednym smaku,
budyń waniliowy,
mleko - tyle, ile potrzeba do zrobienia budyniu (patrz opakowanie)
Jak przyrządzić?
Na biszkopcie ułożyć winogrona i zalać tężejącą galaretką, 1/3 galaretki zostawić.Budyń rozpuścić w 1/4 szklanki mleka,zagotować resztę mleka i zrobić budyń. Wystudzić.Posmarować powierzchnię galaretki budyniem, ułozyć na nim resztę winogron i zalać pozostałą galaretką.PYCHA!!!
Uwagi:
Biszkopt można upiec samemu lub kupic w sklepie.
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 60 min. |
Trudność | prosty |
Kaloryczność | niska |
Przybliżony koszt | 12 zł |
Autor | Agatka |