Zupa porowo-soczewicowa

Przepis kulinarny

Składniki:

1 por,
4-5 ziemniaków,
garść czerwonej soczewicy,
jogurt naturalny,
kostki rosołowe Knorr (można pominąć),
sok z cytryny,
sól, pieprz, czerwona papryka.

Jak przyrządzić?

Ziemniaki i por kroimy, podsmażamy w garnku na łyżce oleju. Zalewamy wodą, dodajemy kostki rosołowe. Gdy ziemniaki będą już prawie miękkie, dorzucamy soczewicę i gotujemy do miękkości. Zupę przyprawiamy solą, pieprzem i mieloną papryką oraz odrobiną soku z cytryny. Zabielamy połową kubeczka małego jogurtu.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaZupy
Trudnośćprosty
AutorMartusia

Zupa porowo-soczewicowa: Podobne przepisy

Zupa porowo-soczewicowa: wypróbuj również

Powiązane Tematy