Sk艂adniki:
2-3 pory,
30-40 dag pieczarek,
40 dag miesa mielonego,
2 lyzki bulionu proszkowego,
serek topiony smietankowy,
koper,
sol i pieprz do smaku
Jak przyrz膮dzi膰?
Mieso mielone szklimy na patelni, drobiac na kawalki, nastepnie wrzucamy razem z posiekanymi porami i pokrojonymi pieczarkami do gotujacego sie bulionu w proszku, doprawiamy sola i pieprzem do smaku, gotujemy ok. 0,5 godz. Dodajemy serek smietankowy do smaku, a na koniec wrzucamy pokrojony koper. I zupa gotowa - zycze smacznego - jest pyszna.
Uwagi:
Czasami dodaje pokrojone ziemniaki, ale to wedle uznania. Smakuje naprawde pysznie.
Kategoria dania | Zupy |
---|---|
Czas przygotowania | 45 min. |
Trudno艣膰 | prosty |
Autor | Amanda |