Składniki:
niewielka główka kapusty, 5-6 ziemniaków, marchewka, pietruszka, vegeta, pieprz, 2 łyżki smalcu, 2 łyżki mąki, 5 łyżek przecieru pomidorowego, 2 laski kiełbasy zwyczajnej (lub kilka plastrów szynki, boczku)
Jak przyrządzić?
Kapustę poszatkować i podgotować z vegetą. Dodać pokrojone w kostkę ziemniaki, startą marchewkę i pietruszkę. Gotować do miękkości. Ze smalcu i mąki zrobić zasmażkę. Dodać do kapuśniaku. Kiełbasę pokroić w kostkę i zesmażyć. Na koniec wlać przecier pomidorowy. Kapuśniak jest pyszny z kilkoma listkami selera lub pietruszki. Smacznego!
Kategoria dania | Zupy |
---|---|
Czas przygotowania | 45 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 8 |
Przybliżony koszt | 8 zł |
Autor | Wariacja |