Czerwony kapuśniaczek

Przepis kulinarny

Składniki:

niewielka główka kapusty, 5-6 ziemniaków, marchewka, pietruszka, vegeta, pieprz, 2 łyżki smalcu, 2 łyżki mąki, 5 łyżek przecieru pomidorowego, 2 laski kiełbasy zwyczajnej (lub kilka plastrów szynki, boczku)

Jak przyrządzić?

Kapustę poszatkować i podgotować z vegetą. Dodać pokrojone w kostkę ziemniaki, startą marchewkę i pietruszkę. Gotować do miękkości. Ze smalcu i mąki zrobić zasmażkę. Dodać do kapuśniaku. Kiełbasę pokroić w kostkę i zesmażyć. Na koniec wlać przecier pomidorowy. Kapuśniak jest pyszny z kilkoma listkami selera lub pietruszki. Smacznego!

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaZupy
Czas przygotowania45 min.
Trudnośćprosty
Porcje8
Przybliżony koszt8 zł
AutorWariacja

Czerwony kapuśniaczek: Podobne przepisy

Czerwony kapuśniaczek: wypróbuj również

Powiązane Tematy