Sk艂adniki:
* salata lodowa
* kozi ser
* orzechy wloskie, laskowe, migdaly
* surowa marchewka, cebulka i papryka
* grzanki
* przyprawic oliwa i octem balsamicznym (de Modena najlepiej)
Jak przyrz膮dzi膰?
Posiekaj salate lodowa i uloz na talezyku w formie gorki, (stozka) tylke ile zjesz lub ile przewidujesz dla twojego goscia, na czubek naloz odrobine cebuli pokrojonej w okregi, tak samo papryke i w srodek starta marchewke na srednie oczka, calosc posypac orzechami i grzankami. Nastepnie ukroic dwa plastry sera koziego sredniej grubosci i nalozyc na wierzch... i wszystko wlazyc do pierkanika nagrzanego aby serek sie zezloci ale nie przypalil!
Jak podawa膰?
Dla kazdego przygotowuje sie osobna porcje na talerzyku...
Uwagi:
Orzechy dobrze ukryc pod serem lub salata zeby sie nie przypalily, uwaga - gdy wyjmujemy talerz z piekarniki, PARZY, wiec podajemy na drugim dodatkowym talerzu, zazwyczaj wiekszym i zimnym!
Smacznego!
Kategoria dania | Sa艂atki i dania z warzyw |
---|---|
Trudno艣膰 | 艣redni |
Porcje | 1 |
Autor | kaixa |