Składniki:
- duża kiść winogron czerwonych (tych dużych - sklepowych)
- brokuły (opakowanie - mrożonka)
- opakowanie pestek słonecznikowych łuskanych
- jogurt light
- łyżka majonezu
Jak przyrządzić?
- winogrona umyć, każde winogrono przekroić na poł
- brokuły (jeśli nie są świeże zalać gorącą wodą i poczekać aż odtajają) pokroić na wielkość, która mieści się 'na raz' ;) do ust
- jogurt wymieszać z majonezem
- składniki wymieszać (winogrona, brokuły, pestki z sosem jogurtowym)
Potrzebne przybory:
Salaterka i nóż :P
Jak podawać?
podajemy w salaterce (misce) , możemy ozdobić kilkoma całymi winogronami
Uwagi:
Smacznego :-)
Pycha sałatka, w letnie dni może stanowić lekki obiadek lub kolację.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 15 min. |
Trudność | prosty |
Przybliżony koszt | 15 zł |
Autor | kpina |