Składniki:
kukurydza w puszce, fasola w puszce, majonez, smietana 12%,kapusta pekinska, sloiczek marynowaych pieczarek, przyprawy do smaku (sol, pieprz czarny zmielony, vegeta, papryka slodka i odrobina ostrej) itp.
Jak przyrządzić?
Kapuste oplukac i pokroic mozliwie drobno na kosteczke, kukurydze i fasole odsaczyc i wrzucic do posiekanej kapusty, pieczarki odsaczyc, pokroic w kosteczke i dodac do pozostalych skladnikow, nastepnie dodac pol opakowania smietany i 3 lyzki majonezu (chyba ze ktos woli, to wiecej), przyprawic do smaku - wedle uznania i odstawic do lodowki na pol godzinki. Salatka bardzo pozywna, no i smaczna przede wszyskim...
Potrzebne przybory:
miska, deska do krojenia, noz, sito badz cedzak,
Jak podawać?
Mozna podawac jako dodatek do dan glownych lub osobno jako przekaske!
Uwagi:
SMACZNEGO!!!!!
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 15 min. |
Trudność | prosty |
Kaloryczność | srednia |
Przybliżony koszt | 10 zł |
Autor | myszkie |