Składniki:
Boczek wędzony, czosnek, pieprz, chlebek (najlepiej razowy)
Jak przyrządzić?
Dowolną ilość boczku wędzonego (parzony się nie nadaje)po uprzednim wykrojeniu wszystkich kości oraz skóry zmielić w maszynce do mięsa. Na każde 10 dag boczku zmielić jeden, duży ząbek czosnku. Dodać do smaku pieprzu. Wszystko dokładnie wymieszać. To, co nie zostanie zjedzone (co jest niemożliwe) przechowywać w lodówce max. dwa dni.
Potrzebne przybory:
Maszynka do mielenia mięsa, młynek do pieprzu, łyżka do mieszania.
Jak podawać?
Najlepiej na małych kanapeczkach do wódeczki. Można też w postaci zwykłej kanapki np. na kolację, o ile domownicy też przystapią do konsumpcji.
Kategoria dania | Inne dania |
---|---|
Czas przygotowania | 15 min. |
Trudność | prosty |
Autor | Jery-dziadek |