Sk艂adniki:
- makrelka
- jabluszko
- szczypiorek
- 3-4 rzodkiewki
- 2 lyzki majonezu
- troche pieprzu
Jak przyrz膮dzi膰?
Makrelke obieramy z tego co niepotrzebne... Jab艂uszko na grubej terce 艣cieramy... Rzodkiewke kroimy w male kostki... Szczypiorek siekamy... Wszystko razem mieszamy... Przyprawiamy majonezem i odrobina pieprzu... I jemy ;-)
Jak podawa膰?
Mozna salatke jesc tak po prostu sama, albo przepysznie smakuje z lekkim pieczywkiem typu wasa lub razowym (z bialym te偶 jest pyszna) ;)... Najlepiej podawac lekko chlodna.
Kategoria dania | Sa艂atki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudno艣膰 | prosty |
Kaloryczno艣膰 | niska |
Przybli偶ony koszt | 7 z艂 |
Autor | asiula |