Składniki:
- 1 kg żeberek
- warzywko, papryka słodka
- czerwony "Delikat"
Sos:
- 1 szklanka cebuli - pokroic w kostkę
- 1/4 szklanki octu winnego - jabłkowego
- sok z 1/2 cytryny
- 1/4 szklanki cukru
- 1 keczup - średni słoik
Jak przyrządzić?
Mięso pokroic posypac przyprawami i odstawić na noc do lodówki. Następnego dnia żeberka usmażyc i przełożyc do brytfanki lub do naczynia żaroodpornego. Zalać sosem i wstawić do piekarnika na 1/2 godziny bez przykrycia, następnie z przykryciem i piec do miękkości. Uwaga: do żeberek nie wlewać tłuszczu powstałego podczas smażenia żeberek.
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Trudność | prosty |
Przybliżony koszt | 20 zł |
Autor | Ewa |