Składniki:
- 125 g spaghetti
- 1 łyżka soli, 1 łyżka oleju
- 225 g tuńczyka w oleju
- 2 strąki zielonej papryki
- 250 g pomidorów
- 100 g majonezu
- 2 łyżki keczupu
- 1 łyżka słodkiej papryki
- 50 g jogurtu naturalnego
- 1/2 łyżeczki cukru
- pieprz
- 2 łyżki drobno pokrojonego szczypioru
Jak przyrządzić?
- makaron włożyć do litra wody, dodać sól i olej. gotować przez 10 minut, po odcedzeniu pokroić,
- zmieszać majonez z keczupem, papryką, jogurtem, cukrem. posypać solą i pieprzem,
- rozdrobnić mięso tuńczyka i rozmieszać je z własnym sosem i olejem,
- paprykę pokroić na ćwiartki, pomidor pokroić na części,
- zmieszać warzywa i makaron z tuńczykiem. Polać sałatkę majonezem z pomidorami.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 60 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 4 |
Kaloryczność | średnia |
Przybliżony koszt | 16 zł |
Autor | Emilka |