Składniki:
- 800 g wieprzowiny na roladę
- sól i pieprz
- 1 papryka
- 2 cebule
- 50 g słoniny
- 2 łyżki przecieru pomidorowego
- 4 łyżki oleju
- 2 łyżki keczupu
Jak przyrządzić?
Płat mięsa posypać solą i pieprzem, paprykę pokroić. Cebulę i słoninę pokroić w kostkę, wszystko wymieszać z przecierem pomidorowym, posolić i posypać pieprzem.
Mięso wypełnić nadzieniem i zrolować, silnie owinąć nicią i zawiązać.
Mięso włożyć do naczynia żaroodpornego, posmarować olejem i umieścić w gorącym piekarniku. 10 minut przed zakończeniem pieczenia posmarować keczupem.
Kategoria dania | Dania z drobiu |
---|---|
Czas przygotowania | 90 min. |
Trudność | średni |
Porcje | 4 |
Kaloryczność | duża |
Przybliżony koszt | 25 zł |
Autor | Emilka |