Sk艂adniki:
spory kawalek wolowiny, kosci wolowe, 0,5 kg pieczarek, wloszczyzna mrozona paski, puszka groszku, puszka slodkiej kukurydzy, 2 papryki czerwone, przecier pomidorowy (puszeczka), czosnek 3 zabki, jarzynka lub warzywko, maggi, lyzka cukru, papryka slodka (dobra lyzeczke) i ostra do smaku, bazylia (lyzeczka), maslo, maka
Jak przyrz膮dzi膰?
Mieso i kosci gotowac az mieso zmieknie (bez soli i przypraw), pokroic w kostke, kosci wyjac, pieczrki w miedzyczasie pokroic w kostke i udusic na masle, dodac do miesa, dodac wloszczyzne, pokrojona w kostke papryke, puszke groszku (razem z woda), puszke kukurydzy, zmiazdzony czosnek, maggi ok. 2 lyzki,jarzynke lub warzywko, lyzke cukru, bazylie, papryke, zalac woda i gotowac wszystko razem ok. 20 min (od zagotowania) na malym ogniu, pod koniec dodac przecier i zaprawic maka.
Potrzebne przybory:
garnek, patelnia, lyzka, noz, deska
Jak podawa膰?
Na talerzu lub w miseczkach swietnie smakuje z ciemnym pieczywem, ale niekoniecznie.
Uwagi:
Zupa powinna byc zawiesista i dosc pikantna. Pieczarki zamiast kroic mozna polamac w reku, jest szybciej.
Kategoria dania | Zupy |
---|---|
Trudno艣膰 | prosty |
Autor | Sandra |