Sk艂adniki:
- por,
- puszka kukurdzy,
- puszka groszku,
- piers z kurczaka - podwojna,
- puszeczka orzechow solonych,
- oliwa.
Jak przyrz膮dzi膰?
Piers podsmazyc na oleju-oproszona sola, pieprzem, papryka. Pora pokroic w talarki, sparzyc wrzatkiem - bedzie lagodny w smaku. Do miski wrzucic odsaczone: kukurydze i groszek, pokrojone w drobna kostke piersi z kurczka oraz pora. Orzechy rozdrobnic i prazyc na oleju pozostalym po smazeniu kurczaka. Wystudzic orzechy i wraz z olejem wlac do salatki. Wymieszac! Smacznego!
Potrzebne przybory:
- patelnia,
- noz,
- miska,
- lyzka do wymieszania.
Jak podawa膰?
Smaczna jako przekaska!
Kategoria dania | Sa艂atki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudno艣膰 | prosty |
Przybli偶ony koszt | 15 z艂 |
Autor | Julka |