Składniki:
woda, sol, pieprz, majeranek, smietana, pieczarki, jajko, kielbaska wiejska, boczek wedzony, cebula, zurek rzeszowski,
Jak przyrządzić?
Boczek wedzony gotuje w wodzie z 1 kostka grzybowa, w miedzyczasie podsmazam mala cebulke pokrojona w kostke. Jak jest juz lekko podsmazona dodaje pokrojone w plasterki pieczarki, ok. 3 szt. doprawiam pieprzem, do wrzacego wywaru z boczku wlewam zurek rzeszowski (boczek wyciagam, kroje w kostke), dodaje smietane, cebulke z pieczarkami, ugotowane jajka, kielbase wiejska, pokrojony boczek, majeranek, doprawiam maggi. Smacznego :)
Uwagi:
Czasem - zalezy od smaku - dodaje pokruszony bialy ser juz na talerzu (tez dobre, ale zalezy co kto lubi).
Kategoria dania | Zupy |
---|---|
Czas przygotowania | 40 min. |
Trudność | prosty |
Autor | aneta |