Parówkonow - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

3 parówki (najlepiej łukowskie lub berlinki), łyżka (łycha) koncentratu pomidorowego, średni ząbek czosnku (jak ktoś woli, cebuli 1/2), kilka plasterków papryki (dla estetyki), śmietany łyżka, curry łyżeczka, bazylia, listek laurowy, ziele angielskie, pieprz, sól, tłuszcz, żółty ser.

Jak przyrządzić?

Na tłuszczu, w przyprawach, dość mocno podsmażamy paróweczki. Pod koniec dodajemy cebulkę lub czosnek i podlewamy wodą. Dodajemy listek, ziele i paprykę. Po zagotowaniu dodajemy koncentrat. Gotujemy na średnim ogniu przez około 10/15 min., dodajemy śmietanę i ewentualnie (jeśli mamy potrzebę) zagęszczamy mąką (łyżeczka mąki na 100 g zimnej wody i dokładnie wymieszać). Nakładamy, posypujemy serem i zajadamy z ciepłą bułeczką. Smacznego!

Potrzebne przybory:

Decha, głęboka patelnia, nóż (nie musi być ostry).

Jak podawać?

Kwestia gustu.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaSosy
Trudnośćprosty
Porcje1
Kaloryczność??? ale tłuste
Przybliżony koszt15 zł
AutorArtek

Parówkonow: Podobne przepisy

Powiązane Tematy