Składniki:
- tuńczyk w oleju
- koncentrat pomidorowy (najlepiej słoik Pudliszki)
- jedna cebula
- dwa ząbki czosnku
- oliwa
- makaron spaghetti
- pieprz i sól
Jak przyrządzić?
Na patelni rozgrzać oliwę i podsmażyć troszeczkę poszadkowaną wcześniej cebulę i czosnek. Jak poczujemy zapach cebuli, wrzucamy na patelnię tuńczyka (nie odcedzamy oleju z puszki) i podsmażamy z 5 min. Do całości dodajemy koncentrat i dobrze mieszamy. Gotujemy makaron i polewamy go sosem. Całość można posypać serem lub pietruszką. Gotowe!
Potrzebne przybory:
- patelnia
- garnek
- durszlak
Uwagi:
Pyszne także na zimno!
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 2 |
Kaloryczność | średnia |
Przybliżony koszt | 5 zł |
Autor | Eve |