Sk艂adniki:
suszone kapelusze prawdziwkow,
kwasna smietana,
woda,
sol, pieprz,
lyzka maki,
lazanki.
Jak przyrz膮dzi膰?
Ulubiona ilosc grzybow, umytych (proponuje duuuuuzo) zalewamy wrzatkiem i czekamy, az puszcza sok. Wtedy zagotowujemu, gotujemy ok. 30 minut. Potem odcedzamy prawdziwki a w wodzie, w ktorej sie zagotowaly gotujemy lazanki, doprawiamy - na koniec wrzucamy smietane (najpierw kilka kropel do kubeczka - inaczej sie zwazy). Grzyby kroimy w slupki czy kostke - to juz kwestia gustu - wrzucamy do zupy. Jesli juz taka konsystencja wam odpowiada, to koniec pracy, jesli nie, to dodajemy odrobine maki pszennej i mieszamy bardzo energicznie - gotoweeeee:)
Potrzebne przybory:
glowa i kuchnia
Jak podawa膰?
w miseczkach, mozna posiekac odrobine natki pietruszki i posypac zawartosc miseczek
Uwagi:
Uwagi sa proste - jak lubisz zawiesisty krem, uzyj sporo smietany i maki, jesli lubisz mexicana hot spicy - wlej pol litra sosu chilli. Cala filozofia - prawdziwki, smietana i fantazja.
Kategoria dania | Zupy |
---|---|
Trudno艣膰 | 艣redni |
Kaloryczno艣膰 | srednia |
Autor | Martana |