Suflet z ryby na duszonych porach - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

Ok. 1 kg filetów z ryby (może być dorsz), 3 jajka, 2 kajzerki, zielenina (natka, szczypior, koperek - wedle uznania) jarzyny ugotowane ok. 0,5 kg wszystkich razem (kalafior, brokuły, groszek zielony, marchewka w kostkę krojona), 1 cebula, sól, pieprz do smaku, 2 spore pory, masło.

Jak przyrządzić?

Mielimy rybę, namoczone wyciśnięte kajzerki przepuszczamy przez maszynkę, dodajemy zmieloną cebulę, żółtka, ugotowane jarzyny, zieleninę drobno pokrojoną, doprawiamy solą i pieprzem. Ubijamy białka i delikatnie dokładamy do masy rybnej tak, aby nie opadła piana. Pokrojone pory wkładamy na patelnię na rozgrzane masło i dusimy aż zmiękną (w trakcie duszenia solimy, pieprzymy i dodajemy szczyptę cukru). Uduszone pory wykładamy do szklanego naczynia, na pory wykładamy masę rybną i wstawiamy do piekarnika na ok. 1 godzinę.

Potrzebne przybory:

Maszynka do mielenia, naczynie szklane.

Uwagi:

Danie podajemy z zimnymi sosami np. tatarskim i surówkami np. z kiszonej kapusty.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania główne
Trudnośćśredni
Kalorycznośćśrednia
AutorKlausiaB.

Suflet z ryby na duszonych porach: Podobne przepisy

Suflet z ryby na duszonych porach: wypróbuj również

Ryba duszona w śmietanie

... Ryba duszona w śmietanie to świetny przepis dla wszystkich, którzy zupełnie nie mają czasu na gotowanie. Zrobienie tego smacznego dania nie wymaga żadnego wysiłku i trwa dosłownie kilka minut ... . Właściwie o wiele więcej czasu zajmuje ...

dawno temu

Duszony łosoś

... Bezspornie łosoś uznawany jest za jeden z najzdrowszych gatunków ryb. Zawiera uzdrawiające tłuszcze i co ważne, obala mit dotyczący zdrowego jedzenia. Smaczne i zdrowe może iść w parze, a na dowód przepis na duszonego łososia z jabłkiem i ...

dawno temu

Dorsz duszony z pieczarkami

... Wiesz o tym, że ryby są zdrowe i powinnaś wzbogacać o nie swoją dietę. Chcesz przyrządzić coś zdrowego i pysznego, a nie masz pomysłu na nową potrawę? Sprawdź, jak przyrządzić duszonego dorsza z pieczarkami bez dodatku tłuszczu! ... zacznie się ...

dawno temu

Ryby zimą i o każdej porze

... Dawniej ryby były podstawą jadłospisu i często gościły na naszych stołach. W dużej mierze wpływała na to cena, była znacznie niższa od mięsa. Dziś spożycie ryb jest mniejsze, bo i cena znacznie wzrosła, a na rynku pojawiło się dużo więcej ...

dawno temu

Ryba w warzywach

... kanapek bądź sałatek. Jednym z nich jest niewątpliwie przepis na rybę w warzywach. Jej przygotowanie nie tylko przyniesie nam dużą dozę kulinarnego spełnienia i relaksu, ale także będzie wyrazem troski ... o zdrową dietę. Jeżeli chcesz wiedzieć ...

dawno temu

Ryba jest dobra na wszystko

... bądź razie ryby absolutnie i szczerze polecam. Co najmniej dwa razy w tygodniu. I to obojętnie, czy smażone, pieczone, duszone, marynowane, czy w potrawce. Poniżej znajdziecie dwa przepisy na pyszne dania, która na pewno Was przekona do ryb. ... ...

dawno temu

Suflet serowy - przepis na sukces

... Suflet serowy to rodzaj deseru, który podaje się na ciepło tuż po przygotowaniu. Powinno się go także serwować w naczyniu, w którym był zapiekany. To danie dla osób, które lubią jedzenie na słodko ... z białek i dodaj do niej pozostały cukier. ...

dawno temu

Maseczki zwężające pory - pora na zminę

... Maseczki zwężające pory są bardzo popularne, a to dlatego, że wiele z nas ma problem z rozszerzonymi porami. Na szczęście nie jesteśmy zupełnie bezbronne. Są sposoby, które pomogą nam poprawić wygląd ... charakteryzują niestety rozszerzone pory. ...

dawno temu

Jedzenie ryb

... W naszej codziennej diecie powinny zajmować jedną z czołowych pozycji... a jednak często o nich zapominamy. Korzyści ze spożywania ryb jest sporo, czy wiecie jakie są najczęściej wymieniane? Jeśli nie - najwyższa pora poznać te najważniejsze. ...

dawno temu

Rozszerzone pory - jak sobie z nimi poradzić?

... Rozszerzone pory to problem wielu kobiet, zwłaszcza tych, które borykają się z tłustą i mieszaną cerą. Takie powiększone pory to niezbyt estetyczny widok, a co gorsze stają się często źródłem wągrów ... i pryszczy. Pojawia się więc kolejny ...

dawno temu

Jak zmniejszyć rozszerzone pory?

... Jeśli masz cerę z rozszerzonymi porami, na pewno chciałabyś je zmniejszyć. To marzenie wielu kobiet. Niestety nie możemy zmniejszyć porów na stałe, ale możemy nauczyć się jak postępować z takim rodzajem cery, aby pory wydawały się optycznie ...

dawno temu

Lin w sosie koperkowym

... Lin w sosie koperkowym smakuje wszystkim miłośnikom ryb. Jego mięso rzeczywiście cieszy podniebienie. Ten przepis każe nam najpierw odrobinę podpiec rybkę, a następnie dusić ją w śmietanie ... . Kiedy śmietana zacznie się gotować, włóż do niej ...

dawno temu

Ryby dla dzieci

... Ryby można wprowadzić do jadłospisu dziecka już w pierwszym roku życia, czyli w 6. miesiącu u dzieci karmionych mlekiem modyfikowanym i w 7. u dzieci karmionych piersią. Jednak wiele mam decyduje ... się na wprowadzenie ryby do diety dziecka ...

dawno temu

Potrawy z porem

... wplatać w serwowane dania jak najczęściej. Tak też jest z porem. Jakie specjały możemy wykonać wykorzystując to warzywo? ... z serem żółtym, czerwoną fasolką oraz majonezem. Całość dopraw solą i pieprzem. Chłodnik – białą część pora ugotuj z ...

dawno temu

Zdrowe ryby

... O zaletach spożywania ryb jest stale głośno. Zawierają kwas omega-3, łatwo przyswajalne białko oraz witaminę B12. Nie wszyscy jednak zdają sobie sprawę, że niektóre gatunki mogą przynieść więcej ... szkody niż pożytku. Dlatego wybór odpowiedniej ...

dawno temu

Ryba po grecku - na ciepło i na zimno

... Nie masz pomysłu na dzisijszy obiad? Chciałabyś zrobić coś wyjątkowego na kolację. Ryba po grecku to jedno rozwiązanie dwóch problemów. Doskonale smakuje na ciepło, a to co nie zostanie zjedzone ... . Następnie oprusz solą i przyprawą do ryb. ...

dawno temu

Ryby w diecie

... Według danych zawartych w schemacie żywienia dziecka karmionego piersią, ryba w diecie dziecka może pojawić się już w siódmym miesiącu życia malucha. Podobne rozszerzenie diety dotyczy dzieci ... karmionych butelką. Ryby są źródłem wielu cennych ...

dawno temu

Dlaczego warto jeść ryby?

... paznokcie. Oczywiście idealna figura też musi być. Skoro tak, to pora zacząć działać zdecydowanie. Niech pierwszym krokiem będzie zamiana wieprzowiny na zdrowe ryby. ... paznokcie. Oczywiście idealna figura też musi być. Skoro tak, to pora ...

dawno temu

Ryba w cieście

... Jedzenie ryb, podobnie jak spożywanie co najmniej jednej porcji owoców lub warzyw, jest nieodzownym elementem każdej zdrowej diety. I tak jak ma to miejsce w przypadku innych niezbędnych ... do właściwego funkcjonowania organizmu produktów, ...

dawno temu

Naukowcy odkryli zaskakującą korzyść wynikającą z jedzenia ryb

... Jeżeli do tej pory raczej unikałaś ryb, to prawdopodobnie zmieni się to, gdy przeczytasz ten artykuł. Istnieją bowiem zaskakujące korzyści wynikające z obecności w diecie kwasów tłuszczowych omega-3, których bogatym źródłem są właśnie ryby. ...

dawno temu

Powiązane Tematy