Składniki:
1 kg filetów rybnych, 4 cebule, słoik ogórków konserwowych, słoik papryki konserwowej, mała puszka koncentratu pomidorowego, 8 łyżek ketchupu, 6 łyżek octu, 4 łyżki octu, 1 szklanka oleju, jajko, 1 szklanka mąki, 1/2 szklanka wody.
Jak przyrządzić?
Rybę posypać Vegetą. Z mąki, jajka i wody przygotować ciasto jak na naleśniki - obtoczyć w nim pokrojoną rybę na kawałki i usmażyć na zloty kolor. W garnku układamy na przemian rybę, pokrojona cebulę, pokrojoną paprykę i ogórki, i znowu ryba itd. Z wody, oleju, koncentratu, ketchupu, octu i cukru gotujemy zalewę. Zalewamy rybę na około 3 dni. Po upływie 3 dni mamy super sałatkę na każdą okazję.
Kategoria dania | Dania rybne |
---|---|
Czas przygotowania | 2 min. |
Trudność | prosty |
Autor | Jaga |