Składniki:
2 kg kapusty białej, 2 kg marchwi, 2 kg cebuli, 2 kg jabłek, 2 kg papryki czerwonej, 2 kg ogórków. Sól
2 szklanki oleju, 2 szklanki cukru, 2 szklanki octu.
Jak przyrządzić?
Kapustę zszatkować, marchew, cebulę i jabłka zetrzeć na grubych oczkach. Paprykę oczyścić i pokroić w paski, natomiast ogórki pokroić w plastry. Przygotowane i wymieszane warzywa zasolić 6-8 łyżkami soli - zostawić na 2 godziny. Po upływie 2 godzin wlać gorącą zalewę i wymieszać, zostawić na 2 godziny. Wkładać do stoików - pasteryzować 20 minut.
Kategoria dania | Inne dania |
---|---|
Czas przygotowania | 300 min. |
Trudność | prosty |
Autor | Jaga |