Sk艂adniki:
filety rybne 0,8 - 1kg, cebula 2 sztuki, kilka marynowanych papryczek Jalapeno, pasta pomidorowa, 艣mietana do zup, s贸l, pieprz, oliwa z oliwek, zielona pietruszka.
Jak przyrz膮dzi膰?
Cebul臋 obieramy i drobno siekamy, w garnku rozgrzewamy trzy do czterech 艂y偶ek oliwy i z艂ocimy na niej posiekan膮 cebul臋. Tak przygotowan膮 cebul臋 zalewamy wod膮 lub ewentualnie bulionem warzywnym na bazie kostki warzywnej. Do gotuj膮cego si臋 wywaru dodajemy wg uznania pokrojone marynowane papryczki Jalapeno (ich ilo艣膰 pozostawiam wedle uznania, ja lubi臋 du偶o), s贸l, pieprz oraz pokrojone filety rybne, po oko艂o 10 minutek gotowania na ma艂ym ogniu zup臋 zaprawiamy past膮 pomidorow膮 i jeszcze chwil臋 gotujemy. Na koniec przed podaniem doprawiamy 艣mietan膮 i posypujemy natk膮 pietruszki (ewentualnie mo偶e by膰 koper).
Jak podawa膰?
Z pieczywem.
Kategoria dania | Zupy |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudno艣膰 | prosty |
Autor | zetor |