Składniki:
1 duży brokuł (świeży lub mrożony), paczka ravioli mięsnego, puszka kukurydzy, 4 jajka, 400 g pomidorków koktajlowych, majonez, jogurt naturalny,
czosnek.
Jak przyrządzić?
Brokuły podzielić na duże kawałki i sparzyć w osolonej wodzie; ravioli ugotować według przepisu. Pomidorki przekroić na pół, a jajka na ćwiartki lub ósemki. Dodać kukurydzę oraz ravioli.Majonez i jogurt wymieszać 1:1 i dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Sos wymieszać z sałatką. Na koniec dodać brokuły i delikatnie wymieszać.
Uwagi:
Sałatkę można posypać delikatnie startym serem.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 15 min. |
Trudność | prosty |
Kaloryczność | średnia |
Przybliżony koszt | 15 zł |
Autor | Mroofinka |