Składniki:
0,5kg mięsa mielonego, 2 cebule, 6 pieczarek, 2 papryki (zielona i czerwona), 2 ząbki czosnku, sos pieczeniowy (gravy), 1 kg ziemniaków, odrobina tłuszczu do smażenia.
Jak przyrządzić?
Usmażyć na patelni mięso mielone. Podsmażyć na patelni cebulę, pieczarki, paprykę i czosnek, dodać do mięsa mielonego, dodać sos pieczeniowy (gravy). W międzyczasie ugotować ziemniaki. Ugotowane ziemniaki ubić na puree. Do żaroodpornego naczynia wyłożyć mięso z warzywami i gravy, na górę położyć ubite ziemniaki. Można posypać tartym serem. Piec w piekarniku 15 minut.Pychota!
Uwagi:
Typowe danie angielskiej kuchni. Smacznego.
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Autor | Monia Lpool |