Cottage pie

Przepis kulinarny

Składniki:

0,5kg mięsa mielonego, 2 cebule, 6 pieczarek, 2 papryki (zielona i czerwona), 2 ząbki czosnku, sos pieczeniowy (gravy), 1 kg ziemniaków, odrobina tłuszczu do smażenia.

Jak przyrządzić?

Usmażyć na patelni mięso mielone. Podsmażyć na patelni cebulę, pieczarki, paprykę i czosnek, dodać do mięsa mielonego, dodać sos pieczeniowy (gravy). W międzyczasie ugotować ziemniaki. Ugotowane ziemniaki ubić na puree. Do żaroodpornego naczynia wyłożyć mięso z warzywami i gravy, na górę położyć ubite ziemniaki. Można posypać tartym serem. Piec w piekarniku 15 minut.Pychota!

Uwagi:

Typowe danie angielskiej kuchni. Smacznego.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania główne
Czas przygotowania30 min.
Trudnośćprosty
AutorMonia Lpool

Cottage pie: Podobne przepisy

Cottage pie: wypróbuj również

Powiązane Tematy