Składniki:
25 ml likier kakaowy Bols White Cacao, 75 ml Absolut wódka waniliowa - polskim odpowiednikiem będzie wódka Tarpan, 25 ml Frangelico, 15 ml Kahlúa wystarczy odrobina, tak aby koktajl nabrał koloru.
Jak przyrządzić?
Do szejkera wrzucamy kilka kostek lodu, następnie wlewamy 25 ml likieru kakaowego. Zamykamy szejker i miksujemy; po chwili wylewamy, chodzi o to, żeby kostki lodu zostały opłukane przeszły aromatem kakao. Następnie dodajemy kolejne składniki... wódkę waniliową, Frangelico i odrobinę Kahlúa. Wszystko razem miksujemy, aż nasz koktajl zostanie odpowiednio schłodzony. Koktajl przelewamy do kieliszka do Martini. Podajemy mocno schłodzony. Smacznego ;)
Potrzebne przybory:
szejker
Kategoria dania | Alkohole |
---|---|
Porcje | 1 porcja |
Kaloryczność | wysoka |
Autor | orfeusz465 |